Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Арх. Йордан Терзийски:„Програмата ни е написана заедно с жителите на Велико Търново и затова засяга най-наболелите проблеми в общината“.

Архитект Йордан Терзийски, кандидат за кмет на община Велико Търново от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“, представи управленската програма и екипа си вчера на официално събитие пред пълната зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“.

На събитието присъстваха зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев, както и народните представители от ПП-ДБ Венко Сабрутев, Калина Константинова, Деница Симеонова, Росица Пандова, Людмила Илиева и Явор Божанков.

По време на представянето на програмата архитект Терзийски заяви: „Битката е за нашите деца, за нашия град и не е само за следващите 4 години. Имаме дългосрочна визия за развитието на Велико Търново, както и смелост, знания и екип, с който да я реализираме. Трябва да решаваме непосредствените проблеми на хората, които биха повишили качеството на живот в общината – по-удобен транспорт, контрол над чистотата на въздуха, повече зелени площи, по-качествени пътища и гарантиране на сигурността на всеки един жител на общината.“

Важен приоритет в програмата на арх. Йордан Терзийски е подобряването на бизнес средата в общината и повишаване на доходите на жителите на региона. Целта за привличане на инвестиции е постижима чрез инвестиции в инфраструктура, намаляване на административната тежест и насърчаване на партньорството между бизнеса и образователните институции. Предвижда се контрол при разходването на общински бюджет, както и прозрачност при провеждането на обществени поръчки.

„В последните години Велико Търново отсъства от битката за привличането на големите чуждестранни инвеститори, които влизат в България. Има огромни международни компании, носители на иновации, но нищо от това не влиза в Търново. Аз съм сигурен, че Йордан Терзийски, като кмет, може да създаде условия да бъдат привлечени въпросните инвестиции. Това е пътят към повишаване на доходите на хората в региона“, каза Венко Сабрутев.

В своята реч, арх. Йордан Терзийски заяви, че в разговорите си с жителите на общината все по-често чува репликата: „На Велико Търново му отива архитект за кмет“. Точно за това основен фокус в неговата програма е развитието на градската среда. Чрез предвидената актуализацията на общия устройствен план се цели ограничаване на презастрояването, оптимизацията на транспортна схема и извеждането на транзитния трафик извън града. Предвиждат се инвестиции в многоетажен паркинг и ремонт на пътната мрежа.

В конструктивния тон на предизборната си кампания арх. Терзийски допълни: „Целта ни не е да критикуваме, а да дадем по-енергичен тласък на развитието на града. Ще надградим над даденостите в региона, но и ще направим пълна ревизия на договорите, обществените поръчки и състоянието на общинските предприятия към момента“.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button