Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразование
Популярно

За 5,2 млн. лева ремонтират ученическо общежитие в Горна Оряховица

96 ученици ще живеят и учат в по-добра образователна среда

За малко над 5,2 млн. лева сградата на общежитието на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ ще придобие нов вид. Тези дни дойде добрата новина, че проектът на Община Горна Оряховица за реконструкция, внедряване на мерки за енергийна ефективност, обзавеждане и оборудване на общежитието е одобрен. Финансирането е по Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът трябва да се реализира в рамките на 31 месеца и след като бъде изпълнен, 96 ученици, които са от други населени места и ползват базата на общежитието, ще живеят, учат и се подготвят в по-добра образователна среда. Другата цел на начинанието е да осигури равен достъп до образование на деца в неравностойно положение.

Ремонтните дейности предвиждат въвеждане на мерки за енергийна ефективност, реконструкция и модернизация на всички стаи и помещения на сградата, като се пригодят санитарни помещения във всяка една от тях.

Предвидено е още подмяна на отоплителната, ВиК и елинсталацията, подмяна на дограмата, за хора в неравностойно положение ще бъде изграден нов външен асансьор с метална конструкция и термопанели. Ще се направи и нова тротоарна настилка около сградата.

След изпълнение на мерките за енергийна ефективност сградата на общежитието от енергиен клас „Е“ ще стане енергиен клас „А“.

Община Горна Оряховица вече е обявила обществена поръчка за изпълнител на обекта, като крайният срок за подаване на офертите е 16 октомври. След това администрацията очаква покана от Управляващия орган за сключване на договора за финансиране.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button