Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

200 000 лв. за тротоари в Павликени, на финала е възстановяването на игрището за баскетбол и волейбол

С бързи темпове върви ремонтът на тротоарите в Павликени, съобщи кметът на общината инж. Емануил Манолов

Заложените средства за тази дейност през 2023 г. са в размер на 200 000 лв. Предвидено е да бъдат обновени тротоарите на някои от най-натоварените улици в града, където има голям поток от пешеходци. До първия учебен ден ще е готов участъкът на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ от бензиностанцията до СУ „Бачо Киро“.

В същото време на финалната права е възстановяването на комбинираното игрище за баскетбол и волейбол, заедно със зона за дълъг и троен скок на стадион „Ганчо Панов“. Средства за ремонта му са отпуснати от Министерството на спорта. Там остава да се нанесе финишното покритие, а качеството на извършената дотук работа е много добра, констатират от Общината.

След ремонта спортната площадка активно ще се използва от местните клубове, като отборните спортове баскетбол и волейбол ще могат да се практикуват на открито. На територията на община Павликени функционират Баскетболен клуб „Росица” и Спортен клуб по волейбол „Павликени”, които са членове на съответните федерации.

Наскоро беше учреден Спортен клуб по лека атлетика „Йордан Петров – Графа” – Павликени, който набира голям интерес сред децата. Основната цел на клуба е развитието и популяризирането на леката атлетика в Павликени.

„Радвам се, че с тази инвестиция ще допринесем за развитието на спорта в нашата община“, споделя инж. Манолов.

Почти готова е клетката и за най-новия обитател на зоокъта в Павликени – двугърбата камила Дарко. „Очакваме животното да пристигне при нас на 11 септември, а дотогава остават поставянето на предпазен парапет за посетителите. Служителите на зоокъта собственоръчно изпълниха изграждането на клетката и навеса. Свършената от тях работа е прекрасна. Камилата беше закупена със собствени средства от касата за дарения. С тази инвестиция ще повишим интереса към нашата зоологическа градина“, съобщава още кметът на Павликени.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button