Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаПрепоръчани
Популярно

1128 членове ще има в секционните комисии, вземат по близо 300 лв.

Партиите ги разпределиха за половин час

1128 са членовете на изборната администрация, които ще бъдат разпределени в секционните избирателни комисии в община Велико Търново.

Те бяха разпределени от политическите партии за по-малко от 30 минути по време на консултациите в Общината.

Причина за бързото разбирателство стана минималната промяна в броя на членовете от всяка партия. Веднъж политическите сили се разбраха за местните избори и сега само препотвърдиха своите хора в секциите, които се определят спрямо последния парламентарен вот. Промяната е само в 8-а, 22-ра и 88-а секция, където общият брой на хората е увеличен от 7 на 9. Там бройката беше допълнена с по един представител от ГЕРБ и ПП/ДБ. Без промяна останаха хората на „БСП за България“ ИТН и ДПС.

Не липсват желаещи да участват в изборния процес, тъй като сумата, която отпуска държавата, не е никак малка.

Членовете ще получават по 234 лв. За секретар и зам.-председател парите ще бъдат 255 лв., а председателите ще вземат по 275 лв. За обучение в Районната избирателна комисия всеки ще получи по още 20 лв. отгоре към възнаграждението.

138 са секционните избирателни комисии на територията на община Велико Търново.

Договорено между партиите беше и разкриване на две подвижни секции, ако има подадени заявления от хора с увреждания, които не могат да стигнат до урните. По този начин те ще бъдат обслужени по домовете, за да упражнят правото си на вот.

Очаква се да бъдат разкрити секции и в старото крило на болницата, както и в общинските лечебни заведения като Белодробната болница „Д-р Треймън“, психодиспансера и кожния диспансер. По всяка вероятност ще има секция и в следствения арест, въпреки че на изминалите местни избори там не се образува комисия за пръв път. Именно тази секция става често повод за политически шеги след изборите, защото никоя от политическите партии не иска гласно да оповести, че е първа политическа сила там.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button