Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

Женското футболно първенство стартира с дерби, етърки приемат „Севлиево лейдис“

С регионално дерби на 2 септември стартира Държавното женско футболно първенство. Отборът на „Етър ВТ“ е домакин още в първия кръг на регионалния си съперник „Севлиево лейдис“ /Севлиево/. Двата тима играят оспорвани мачове,  по време на които често прехвърчат искри.

Жпебият за сезон 2023/2024 година бе изтеглен в Национална футболна база „Бояна“, където се традиционната предсезонна среща на ръководството на БФС с клубовете от системата на женския футбол. На събитието присъстваха президентът на АФЛ и член на изпълкома на БФС Румян Вълков, директорът на направление „Първенства и турнири“ Валентин Чакъров, секретарят на СК към БФС Неделчо Михайлов, председателят на Комисията по женски футбол Валентин Христов, мениджър на направление „Женски футбол“ Дойчин Бахов, както и представители на клубовете участници в първенството.

Румян Вълков и Неделчо Михайлов запознаха отборите с новите изисквания за участие в Държавното първенство за жени, което вече ще се администрира от Спортно-техническата, Дисциплинарната и останалите комисии, отговарящи за всички държавни първенства в структурите на БФС. „Амбицията е да повишим още повече нивото на женското ни първенство, затова и подходът към всички административни въпроси и изисквания е все по-професионален. Убеден съм, че БФС и клубовете ще положат всички усилия, за да станем свидетели на един наистина качествен шампионат през този сезон“, заяви Вълков. Той поздрави клубовете от името на президента на БФС Борислав Михайлов, по чиято лична инициатива всеки отбор ще получи по 10 висококачествени футболни топки Select, каквито бяха предоставени и на всички клубове от Трета лига при мъжете.

Сезонът в женския ни футбол ще стартира на 2 септември, а трансферите, картотекирането и обслужването на двубоите от шампионата ще става по електронен път. В първенството ще участват 14 клуба.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button