Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаПрепоръчани
Популярно

Великотърновски депутат оглави БСП

Избраният от Велико Търново народен представител Атанас Зафиров застана начело на БСП.

Социалистите проведоха пленум след изборите и оставката на досегашния председател Корнелия Нинова.

По време на заседанието  Атанас Зафиров беше избран за временно изпълняващ длъжността до провеждане на избори за нов лидер на столетницата. При провелото се гласуване той беше утвърден със 103 гласа „за“ и 3 „въздържал се“.

Зафиров до момента беше заместник-председател на БСП и част от последните няколко народни събрания. Във Велико Търново той беше определен за водач на червената листа, а биографията му е свързана със старата столица, където преминават 9 години от живота му. Той е възпитаник на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Пленумът насрочи пълен цикъл събрания на структурите в цялата страна, на които ще бъдат избрани нови председатели в общинските, районните и градски структури на БСП.

Отчетно-изборните конференции са насрочени за септември, а през октомври се очаква да се проведе и прекият избор за председател. Конгресът на партията ще бъде през ноемрви.

По времена заседанието на Националния съвет на БСП беше сформирана комисия, която да преразгледа наложените наказания на партийци през годините. По този начин социалистите правят първа крачка към обединение и загърбване на досегашните търкания.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button