Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Ялово стяга голям празник за сбора на селото

На Петдесетница, която тази година се пада в неделя, 23 юни, китното великотърновско село Ялово има сбор и отсега се стяга за празника

Богатата програма обещава на жителите и гостите цял ден веселие.

Още по обяд, около 11 часа, песните на децата от клуба в селото с музикален педагог Катя Панайотова, ще огласят мегдана на Ялово. Следва почти час изпълнения на оркестър „Туба бенд”, който до вечерта ще се включи още два пъти. Следва поздрав на кметския наместник Христо Георгиев и водосвет за празника, който ще отслужи отец Петър. Той ще освети и курбана. Агнето за него е дарено от Красимир Бурмов. Той гледа 2000 овце в дряновското село Руня, на 3 км от Ялово.

След официалната част на сцената излиза фолклорната група „Плетеница” от старата столица.

Тя има и още едно участие, от 15 до 15,30 часа. Сред участниците е и Станислав Панайотов, който ще внесе разнообразие, като посвири на цигулка.

На асфалтирания през 2022 г. площад ще има шатри с между 200 и 300 седящи места. Под тях гости и местни ще могат да седнат около масите, да хапнат и пийнат и да се наслаждават на изпълненията. Спомоществовател, откакто е създадена, е и прочутата местна винарна, носеща името на селото, която цял ден ще бъде отворена за дегустации.

В Ялово празнуват със стил, така че всеки е добре дошъл на сбора, канят от кметството.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button