Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаТОП новини
Популярно

Във Великотърновска област ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с 26,04 процента от вота на гласувалите

Във Великотърновска област ГЕРБ-СДС е първа политическа сила с 26,04 процента от вота на гласувалите, коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ е на второ място с 20,86 на сто от гласовете. На трето място е партия „Възраждане“, за която са гласували 17,02 процента от избирателите, на четвърто място е коалицията „БСП за България“ с 12,63 процента, следвана от ДПС  с 10,22 на сто и партията „Има такъв народ“, която печели 4,65 от вота на избирателите.

Данните са на база 100 процента обработени протоколи от 413 секционни избирателни комисии, разкрити на територията на Четвърти многомандатен избирателен район (МИР) Велико Търново. От 204 643 избиратели, своя глас в изборния ден са дали 76 763-ма, уточни за БТА председателят на Районната избирателна комисия Десислава Йонкова. Това означава, че избирателната активност е била около 37,5 процента. За сравнение – на втори октомври миналата година активността е била 36,36 процента.

Броят на действителните бюлетини е 75 488, в това число и бюлетините, пуснати от избирателите с опцията „Не подкрепям никого“, които са 3820. На базата на преброяването и постъпилите преференции предстои разпределението на силите за осемте депутатски мандата в изборния район.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button