Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

В Горна Оряховица затягат мерките срещу замърсителите

Община Горна Оряховица и РПУ в града в пълно единомислие ще затягат мерките за опазване на обществения ред. Гражданите ще ги усетят скоро, тъй като започва масово налагане на глоби за замърсяване на обществени места. Изхвърлянето на отпадъци е строго регламентирано в общинска Наредба, там са упоменати и санкциите, но контролът до сега е бил занижен. Това положение ще се промени, а полицията е в готовност да съдейства на местната власт. Започва издаване на предписания и налагане на глоби за замърсяване на обществените пространства. Глобата за физически лица, които си изхвърлят боклуците на неразрешени места, е от 300 лв. до 1000 лв. При повторно нарушение сумите са двойни. За по-маловажни прояви се налага глоба с фиш по реда на Закона за административните нарушения и наказания – от 10 до 50 лв. За юридическите лица имуществените санкции са сериозни, защото те се наказват по Закона за управление на отпадъците.

Всичко това в пълна сила ще важи както при провеждане на петъчния битак, така и по всяко друго време и на други места.

На територията на общината е забранено  и драскането по сгради и огради, разместването и повреждането на съоръжения и табели, изкореняването на цветя и т.н. Глобите по нея са между 100 и 500 лв.

Общината в момента събира ценови оферти за изграждането на видеонаблюдение и камери с висока резолюция и лицево разпознаване. Кметът Николай Рашков е поискал от главния инспектор Мариян Лонгинов и ръководния състав на РУП да му предоставят информация за най-невралгичните места, където са възможни противообществени прояви.

От 1 април ще се наблюдава стриктно и ще се глобява и за неправилно паркиране.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button