Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани

Свищовските села Вардим и Хаджидимитрово отбелязват 155 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Кметството на с. Вардим и Народно читалище „Трудолюбие – 1907“, заедно с кметството на село Хаджидимитрово и Народно читалище „Заря – 1898“, организират тържествено честване за 155-ата годишнина от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, която преминава река Дунав от Румъния към България. Това съобщиха от пресцентъра на Община Свищов.

На 8 юли в двете села ще има празнична програма. В центъра на Вардим ще бъдат поднесени венци и цветя на паметната плоча в селото. Програмата ще продължи с изпълнения на деца от детска градина „Калина Малина“ и самодейци от с. Вардим. Кулминацията на вечерта е концертът на народния дует Сестри Диневи.

Празничната програма в Хаджидимитрово започва във фоайето на Обслужваща производствено-потребителна кооперация „Победа 93”, където ще бъдат показани изложбите „Историческите светини – извори на национална гордост“ – от фонда на Исторически музей – Свищов, и „Исторически оръжия“ – от Националното дружество „Традиция“ – Русе. По-късно на централния площад ще бъде отслужена панихида за загиналите за Освобождението на България, от иконом Руслан Личев, архиерейски наместник на Свищовската духовна околия. По традиция ще има и ритуал за поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите воини. Концертната програма ще приключи с участието на народните изпълнители Радостина Николова и Стоян Петков.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button