Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Четири камерни концерта в две от средновековните църкви в Арбанаси предвижда Arbanassi Summer Music през това лято

Четири камерни концерта в две от средновековните църкви в Арбанаси предвижда Arbanassi Summer Music през тази година, съобщиха организаторите.

От 10 до 17 юли ще се проведе тринадесетото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music, който извежда камерната музика от концертната зала, и я поставя в различната атмосфера на църквите, обединявайки музиканти и публика в съвместно преживяване.

Първите два концерта ще са в църквата „Св. Георги“. В програмата „Метаморфози“ на 10 юли са произведения на Рихард Щраус и Йоханес  Брамс, а на 13 юли под мотото „Фолклор и Ренесанс“ ще звучат творби на Добринка Табакова, Бохуслав Мартину, Джон Дауланд, Арво Перт, Фредрик Шьолин, Руне Тонсгард Сьоренсен и др.

В уникалната акустика на църква-музей „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в Арбанаси ще са следващите два концерта на 16 и 17 юли, озаглавени „Искрящ барок“. Там публиката ще чуе творби на Антонио Вивалди и Хенри Пърсел.

Творбите от фестивалната програма ще бъдат изпълнени от международна формация музиканти от Белгия, Нидерландия, Хонконг, Франция и България. Това са Мона Берхас и Линде Вержанс – цигулка, , Юлита Фъсева – контрабас, Стефания Янкова, Елейн Нг и Илина Илиева – виола,  Теодора Атанасова и Виктор Трайков – виолончело, Димитри Местдаг и Луис Бауман – обой. Изпълнителите са водещи солисти на Кралската фламандска филхармония и други световни оркестри.

Фестивалът се организира от 2010 година по инициатива на музикантите от Кралската фламандска филхармония Дмитрий Медстаг и съпругата му великотърновката Юлита Фъсева.  Домакин и организатор на събитието е Регионалният исторически музей с подкрепата на Община Велико Търново. Събитието е част от Културния календар на старата столица и е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button