Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Павликени става на 80 години, световни звезди ще пеят с вход свободен в празничната програма

ЗАВЛАДЯВАЩА ПАЛИТРА ОТ СЪБИТИЯ ПРЕДСТОИ ПО СЛУЧАЙ 80-ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ПАВЛИКЕНИ ЗА ГРАД,

обяви кметът инж. Емануил Манолов. Мероприятията вече започнаха, а световни величия ще пеят при свободен вход.

Програмата започна с автокино с български филми и премина през XXVI фолклорен фестивал „Северняшка китка“, който зарадва любителите на народната музика.

Най-значимото събитие от програмата обаче предстои на 17 юни от 18.00 часа, когато на градския стадион в Павликени ще пее световноизвестната група C-block. Двете половинки от дуета пристигат специално за концерта от САЩ и Германия. Изискванията им са минимални, прочутите изпълнители се държали изключително любезно и земно, като настоявали единствено за вода, плодове, солени хапки и енергийни напитки.

Създадена е сериозна организация за вечерта, а посетителите могат да се информират за подробностите в страницата на събитието. Организаторите от Община Павликени поясниха, че за всички изпълнители има осигурена отделна гримьорна, а стадион „Ганчо Панов“ може да поеме до 5000 души.

Освен C-blok на сцената ще излязат и Deep zone project, трио Viva, Дивна, рапърът 42 и DJ Диан Соло, който ще продължи купона след изпълнението на световноизвестните хитове.

Празничната програма ще продължи на 22 юни, където пред читалището в центъра ще бъдат открити две изложби. Едната е с винили и е посветена на 80 години от обявяването на Павликени за град, а другата е традиционната фотоизложба „Павликенския край и неговите хора“. Откриването им започва в 18.00 и 18.30 часа.

На 26 юни ще се проведе среща с интелектуалци. Темата е „Павликени – неотделима част от културно-историческата вечност на България“. В нея ще се включат известни историци от Павликени и Велико Търново. Събитието ще се проведе в Ритуалната зала на Общината и ще започне в 17.30 часа.

28 юни ще зарадва любителите на родните ритми. НФА „Българе“ ще представи спектакъла „Това е България“. Събитието ще бъде в Летния театър „Никола Гюзелев“ от 20.00 часа, а входът също ще бъде свободен, както при всички прояви от празничната програма.

В празничния 29 юни събитията ще започнат със света литургия в храма „Рождество на Пресветая Богородица“. Тържествената сесия е предвидена за 16.50 часа, а половин час по-късно ще бъде изнесен концерт пред сградата на Общината с участието на местни таланти. Там ще бъде извършен и празничен водосвет с вдигане на знамената.

В 19.00 час, на централния площад в града започва церемонията спектакъл „Искри“. Ще бъде изнесен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили. След приключването му е предвидена празнична заря.

Проявите по случай празника на Павликени обаче ще продължат и на следващия ден, когато се очаква друга световноизвестна звезда да пристигне на местна почва. В традиционния Джулай морнинг ще се включи Джони Джоели от прочутите Axel Rudi Pell. Той и родните Б.Т.Р са хедлайнери на събитието, което отново ще се проведе на брега на река Росица в местността Втори километър до Бяла черква. Рокизпълнителите ще се качат на сцената точно в полунощ, а преди тях публиката ще има възможност да се радва на изпълнения на местни групи и музикантите от „Ахат“.

„Смея да твърдя, че този Джулай ще бъде най-значимият във вътрешността на страната през тази година“, сподели инж. Емануил Манолов. Той поясни, че са изпратени над 200 покани до различни институции и личности в цялата страна във връзка с празника на Павликени.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button