Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

„Обредни дейности“ пак ще търсят катафалка, този път нова

Общинското дружество „Обредни дейности“ ЕООД, което фирма се опита да преметне с хладилен бус с превъртян километраж, отново иска разрешение от Общинския съвет да закупи катафалка, но този път нова

Други са вече параметрите на обществената поръчка, обявена за целта.

Автомобилът ще е на по-висока цена – 75 000 лв., и трябва да е произведен не по-рано от 1 януари 2023 г. и да покрива екологичния стандарт минимум Евро 6. Други изисквания са: да има мощност поне 130 конски сили, да е снабден с климатик, а разходът на гориво на 100 км да е до 8 литра. Дружеството ще го плаща на лизингови вноски, не по-малко от 60 месеца. Освен това катафалката трябва да е с гаранция минимум 60 месеца или 250 000 км.

Явно от „Обредни дейности“ са си взели поука след предишния злополучен опит да купят хладилния бус, затова е и резкият завой за изискванията към автомобила.

Припомняме, че в края на 2023 г. обществената поръчка за доставка на катафалката бе прекратена, след като се разбра, че единствената фирма, подала оферта, се оказала некоректна. Заданието бе возилото да е произведено не по-рано от 2017 г., да е най-много на 150 000 км, с автоматична скоростна кутия и да работи на дизел. През юли миналата година сформираната комисия от „Обредни дейности“ решила да направи по-детайлна проверка на предложения от „Рив комерс доставки“ ЕООД „Мерцедес“. Очаквала я неприятна изненада. Бусът се оказал с превъртян километраж и бил на над 240 000 км. На всичкото отгоре е произведен през 2016 г., т.е. с една година по-стар от допустимото.

Още през 2020 г. общинското дружество „Обредни дейности“ ЕООД се опитва да се снабди с втора катафалка за обслужване на тъжните ритуали.

Сегашната, с която разполага и е произведена през 1980 г., е в окаяно състояние, а нуждата от превоз на покойници, основна част от погребенията, е още един важен аргумент в полза на покупката. Общинският съвет тогава даде разрешение за нея, като максимално определеният разход бе 50 000 лв., а зададените параметри показваха, че се търси хладилен бус на старо.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button