Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани

На форум в Елена ще дискутират перспективите в туризма

На 7 юли 2023 г. в Художествената галерия на Елена от 13.00 ч. ще започне форум на тема „Интегриран туристически продукт в Елена – перспективи за развитие“.

Акцентът е върху интегриране на дейности за развитие на туристически услуги с по-висока добавена стойност на територията на община Елена. Форумът е организиран от Общината по повод подготовката на Стратегия за развитие на туризма за периода 2024 – 2027 г. в съответствие със Закона за туризма.

Участие в него ще вземат експерти, депутати и преподаватели от ВТУ.

Темата на изказването на главен асистент Надежда Костадинова от катедра „Туризъм“ в Стопански факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ е за необходимостта от маркетинг и популяризиране на туристическите услуги.

Любен Дилов – депутат от Бургас на ПП ГЕРБ-СДС, член на Комисията по туризъм на 49-ото народното събрание, ще представи добри практики в културния туризъм и ще сподели идеи за разнообразяване на предлагането и повишаване на популярността на Елена като туристическа дестинация. Димитър Николов – депутат от Велико Търново на ПП ГЕРБ-СДС, член на Комисията по култура и медии на 49-ото народното събрание, ще говори за необходимостта от съвместна интегрирана политика за развитието на културата и туризма на местно, регионално и национално ниво. Доц. д-р Харалан Александров ще фокусира вниманието върху ролята на местните лидери и предприемачи за развитието на туризма на територията на община Елена.

Форумът ще приключи с дискусия, в която всеки от участниците може да вземе отношение по темата.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button