Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КримиНовини
Популярно

Мащабна операция срещу наркооранжерии в Търновско

Инсталация за канабис откриха в частен имот, арестуваха британски заселник в Хотница, отглеждал марихуана.

Три бързи производства, пет досъдебни и преписка за престъпления, свързани с наркотични вещества, са започнати в областта в рамките на тематична специализирана операция във Великотърновска област.

На 11 август е извършена проверка на жилищен имот във Велико Търново на ул. „Чумерна” на приземен етаж, обитаван от 23-годишен осъждан мъж. Лицето предало две кутийки и два полиетиленови плика, съдържащи общо три грама канабис.

На същата дата в Свищов в апартамент, обитаван от 26-годишен мъж, е иззето топче марихуана с тегло около един грам. В Бяла черква пък е извършена проверка на 18-годишна местна жителка. Момичето предало доброволно саморъчно свита цигара и найлонов плик, съдържащи зелено-кафява листна маса, за които заявява, че са наркотичен чай. Установено е, че сухата зелена маса реагира на полеви наркотест на амфетамин и е с тегло един грам. При проверка на 29-годишен са открити две свивки канабис и найлонов плик, съдържащ амфетамин с тегло два грама.

Инсталация за отглеждане на канабис е установена от служители на РУ Горна Оряховица. В петък при специализирана полицейска операция е извършено претърсване в имот в Долна Оряховица, обитаван от 26-годишен горнооряховчанин. Иззета е полиетиленова торбичка, съдържаща около четири грама канабис. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е извършен оглед на имот в с. Първомайци, като в подземно помещение е установена изградена инсталация, оборудвана с термохидроизмервателна станция, осветителни тела, въздушен филтър и таймери. Намерени са три саксии с рохка почва и отрязани стъбла. По пода са установени остатъци от растителна маса, която при направен полеви наркотест реагира на канабис.

Растения канабис са открити и в имот в с. Хотница. В дома на 59-годишен британец са установени 23 растения от рода на конопа с различна височина. От стопанска постройка е иззета суха зелена листна маса марихуана с общо тегло 339 грама. Продължително пребиваващият гражданин е задържан за срок до 24 часа, а ден по-късно е привлечен като обвиняем.

Канабис и растения марихуана са установени и в имот в Долна Оряховица. В помещение обособено като мазе е иззет плик с около 450 грама суха растителна маса.

В прилежащо запустяло дворно място, също ползвано от 34-годишния обитател, са намерени седем растения от рода на конопа, засадени в саксии и кофи.

При претърсване на жилище, обитавано от 23-годишен мъж, е намерена полиетиленова свивка, съдържаща около четири грама суха растителна маса канабис. В имот с 37-годишен стопанин са намерени 350 грама марихуана и семена, за които мъжът заявява, че са за лична употреба.

Три грама канабис са иззети от 21-годишен търновец.

На 13 август на ул. „Теодосий Търновски“ във Велико Търново е спрян лек автомобил „Хонда Сивик“ с хасковска регистрация, собственост и управляван от 23-годишен търновец. В автомобила имало двама пътници – на 21 години от Велико Търново, и на 23 години от гр. Тутракан. При извършената проверка у единия е установено метално фолио в свивка, съдържащо суха растителна маса канабис с тегло около три грама, а в другия са установени 15 бели на цвят таблетки в полиетиленов плик.

По всички случаи са образувани досъдебни производства.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button