Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Празник на Лясковец

Лясковец отбелязва своя празник с богата програма и много гости

Лясковец отбелязва своя празник с богата програма и много гости. Света литургия по случай храмовия празник на Лясковския манастир „Св. св. Петър и Павел” беше отслужена тази сутрин.

Наследили сме от нашите предци земя на градинари, комити, книжовници, хора на прогреса и това отговорно наследство ни задължава да проявяваме родолюбиво чувство към земята и хората на Лясковец, да го възпитаваме с най-добър пример у децата си, за да го предадат и те на своите, каза в своето обръщение кметът на общината д-р Ивелина Гецова.

Вечерта общинското ръководство ще посрещне гости от близо и далеч, като в 19:30 часа на откритата сцена на площад „Възраждане” ще се състои тържественият ритуал, по време на който ще бъдат обявени носителите на тазгодишните награди. Преди церемонията по награждаването на площад „Възраждане“ ще звучат музикалните изпълнения на Оркестър „Лясковец“, с художествен ръководител Иван Кълчишков.

Очаква се празника с лясковчани да сподели и кметът на побратимения на Лясковец румънски град Виделе – Николае Бъдъною. По традиция на площада ще бъдат наградени тазгодишните почетни и заслужили граждани и учениците, удостоени с наградата на кмета на общината за своите постижения през учебната година. Празничният концерт, с участието на народната певица Росица Пейчева и танцьори е с начало 20:30 часа. Лазерен спектакъл и празнични илюминации ще бъдат кулминация за празника.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button