Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Калинбата с награда „Местни герои“ от Европейската комисия, получава и 10 000 евро

ВЕЛИКОТЪРНОВЕЦЪТ Д-Р КАЛИН ВАСИЛЕВ, ИЗВЕСТЕН КАТО КАЛИНБАТА, ПОЛУЧИ ОТЛИЧИЕ ОТ ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ #BEACTIVE ЗА ИНИЦИАТИВИ ЗА ЗДРАВОСЛОВЕН И АКТИВЕН НАЧИН НА ЖИВОТ.

Той печели наградата в категорията „Местни герои“. Отличието му бе връчено от комисаря по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова. Това стана в рамките на Европейската седмица на спорта.

Калин Василев вдъхнови хиляди българи за по-здравословен и по-активен начин на живот с проекта си, базиран изцяло на доброволчески и общностен принцип. Проектът прерасна в неправителствена организация, която се нарича Turnovo Runs.

„Момент, който да запомня не само за себе си, но и за всички нас! Ние сме „местните спортни герои“ 2023 за цяла Европа! Тези редки случаи са наистина специални, защото ни държат на земята и смирени. Те ни напомнят откъде сме започнали и къде можем да стигнем, ако не се откажем да мечтаем и да правим. Тази награда не е отражение само на личните ми усилия, а празник на колективните усилия и вярата в споделената ни визия за българското здраве. Всички сме вдъхновени да продължим да се стремим към по-добри вътрешни и външни светове. Това признание носи със себе си отговорност да го изпратим напред и да насърчим другите да се осмеляват.“

„Всеки ден се събуждаме и си мислим „Да вървим! Бъди промяната!“, не скри радостта си Калинбата.

На церемонията бяха връчени и награди в други три категории – „Образование“, „Работно място“ и „Между поколенията“. Финалистите бяха общо 12. Всеки от тях получи по 2500 евро. Победителите взеха по 10 000 евро. Сумите ще им позволят да подкрепят, да въвеждат иновации и да разработват дейности в рамките на проектите им, основани на спортните ценности.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button