Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Горнооряховската болница се сдоби с модерно интензивно отделение, обновено за 307 000 лв.

Реализацията на проекта ще повиши значително качеството на здравната грижа в лечебницата, категорични са медиците

МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“ РЕНОВИРА ИНТЕНЗИВНОТО СИ ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ТЕРАПЕВТИЧНО БОЛНИ. Медицинската структура бе представена и осветена в Деня на здравето – 7 април. Инвестицията за мащабния ремонт бе в размер на 307 000 лв., осигурени чрез безвъзмездна финансова помощ от ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 за подкрепа на здравната система у нас. Звеното не бе обновявано от създаването на лечебницата. Ремонтът е извършен от фирма „Еврострой- ВТ“ и продължил около 4 месеца.

На събитието присъстваха кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, заместниците му Деница Коева и Григор Минков и голяма част от медиците и специалистите по здравни грижи от колектива на МБАЛ.

Енорийският свещеник отец Антоний отслужи водосвет.

„Изключително съм щастлив, че в Световния ден на здравето откриваме тази важна за нашата болница и община структура. Тя ще подобри качеството на грижите за нашите тежко болни пациенти“, категоричен е управителят на болницата д-р Иван Иванов.

Той благодари на здравното министерство, общината, фирмата изпълнител и всички, които имат принос за прецизното и качествено изпълнение на проекта.

Кметът инж. Добрев пък не пропусна да подчертае за личния си опит в отделението по време на своето боледуване от коронавирус преди две години. Заяви, че е още тогава заедно с ръководството на клиниката са си обещали да потърсят механизми за подобряване на битовите условия в структурата.

„Материалната база е много важен фактор. Дори и в дадено лечебно заведение да работят големи професионалисти, ако условията са лоши, пациентите се ориентират към други болници. Материалната база е от съществено значение за лекари и медицински специалисти, когато избират къде да работят. Болниците в момента съществуват на конкурентен принцип и с подобряването на материалната база, макар и поетапно, и вие ще може да развивате своите професионални качества!“, посочи градоначалникът.

В интензивната структура са обновени манипулационни зали, кабинети на лекари и медицински сестри, сервизни помещения, коридори, стълбища и част от покрива над отделението. Със средства на болницата са закупени легла и медицинско оборудване.

Отделението е с капацитет 14 легла. Още от другата седмица там ще бъдат настанявани тежко болни интензивни пациенти от Неврологично и от вътрешните отделения. Структурата ще може да се трансформира и да приема интензивни пациенти по време на ковид вълни и други епидемии.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button