Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Двугърбата камила Дарко пристигна днес от Чехия в Зоокъта в Павликени

Двугърбата камила Дарко пристигна днес от Чехия в Зоокъта в Павликени, съобщиха от общинската администрация в града. Дарко е най-новият обитател на единствения във Великотърновска област зоокът в Павликени и е наречен така, защото средствата за него са събрани от дарения, уточни кметът на общината инж. Емануил Манолов.

Камилата е на две години и ще пребивава в свой собствен навес и двор. Обитателите на зоокъта са над 200 от 38 животински вида, сред които кенгуру албинос, маймуна – гвенон, мечка, муфлони, десетки видове фазани, сърни, елен лопатар и други. Обектът е на общинска издръжка, но има и много дарители, които помагат за изхранването на животните, входът е свободен.

Общината кандидатства за финансиране по процедура „Техническа помощ за инвестиции в зоологически градини“ по програма „Околна среда 2021 – 2027“. Целта на процедурата е разработването на пълни и качествени проектни предложения за своевременно кандидатстване и последващо финансиране на инвестиционни проекти по Програмата за селските райони, допълни Манолов. Разработен е проект за ремонт на водно огледало, който ще оформи окончателно парковата среда в района.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button