Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

До края на март режат лентата на хеликоптерната площадка в търновската болница

СТАРТИРАХА ДЕЙНОСТИТЕ ПО РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ЕДИНСТВЕНАТА БОЛНИЧНА ХЕЛИКОПТЕРНА ПЛОЩАДКА В ОБЛАСТТА

Тя се намира в северната част на двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Инвестицията за възстановяването й идва от здравното министерство и възлиза на 120 000 лв. Прогнозата на ръководството на лечебницата е дейностите да бъдат завършени за по-малка сума.

Площта, върху която е разположено болничното вертолетно летище, е с формата на квадрат с размери 40/40 кв. м. В него със специална маркировка ще бъде начертан кръг, а във вътрешността му ще има червен кръст, чрез който ще бъде обозначено мястото за кацане на медицинските хеликоптери.

„Теренът ще бъде подравнен.

Съществуващата площадка с фундамент трябва да се рехабилитира с един пласт асфалтобетон, трябва да бъде положен един запечатващ слой асфалт и върху него ще се постави въпросната маркировка “, информира д-р Даниел Илиев, шеф на областната клиника.

Проектът предвижда изграждане на две полоси – за кацане и излитане, заради което е предвидено почистване на част от дървесната и храстовата растителност в двора на болницата.

Ще бъде преасфалтирана и алеята от хеликоптерната площадка до пътя към Спешно отделение. Ще бъде монтирано специално осветление, видеонаблюдение и помещение за обслужващия персонал.

Очаква се до края на месец март хеликоптерната площадка вече да функционира.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button