Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Чуждестранни артисти ще творят изкуство сред природата на търновското село Габровци

ХУДОЖНИЦИ ОТ РЕДИЦА ДЪРЖАВИ ЩЕ ТЪРСЯТ ВДЪХНОВЕНИЕ И МУЗА ОТ УНИКАЛНАТА ПРИРОДА НА ТЪРНОВСКОТО СЕЛО ГАБРОВЦИ

Те пристигнаха в малкото населено място, за да участват в традиционния Международен симпозиум „Изкуство – природа“, в който се създават произведения само и единствено от естествени материали.

Мероприятието се организира от артгрупа „Дупини“ и за целта се ползва базата на старото трудово училище „Максим Горки“.

Това е XIII издание на форума, като инициаторите са избрали да премине под надслов „Обратно към реката“.

„Темата е свързана с диалога между човека и природата, вплетени във връзките помежду си, и поставящ въпроса за принадлежността към общия ни дом. За участието в непрестанния цикъл на живота, във вечното му движение, изменението, което ни съпътства. Разливите и пресушаванията, които реката преживява, събуждат темата за опазването на водните ресурси“, споделят организаторите.

Симпозиумът е единствен по рода си в България и участието в него е напълно безплатно.

Събитието е ежегодно от 2012 г. и част от културния календар на Община Велико Търново.

Талантливи творци ще майсторят артинсталации, скулптури и оригинални произведения с послания. Част от създадените в рамките на проявата произведения ще останат на открито да красят селото, а останалите се съхраняват в базата на школото.

Симпозиумът ще продължи до 20 юли, когато ще се състои Ден на отворените врати и всички, които желаят, ще могат да разгледат реализирането проекти на артистите.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button