Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

БМВ фенове от цяла България си дадоха среща във Велико Търново

Ентусиастите представиха атрактивни модели от 90-те години на марката, карана и от Джейсън Стейтъм

СТАРАТА СТОЛИЦА БЕШЕ ДОМАКИН НА ВТОРАТА НАЦИОНАЛНА СРЕЩА НА ЛЮБИТЕЛИ И СОБСТВЕНИЦИ НА КУЛТОВАТА ЛИМУЗИНА ОТ 90-ТЕ БМВ E38.

Над 30 атрактивни возила от София, Варна, Бургас, Кърджали и други точки на страната се събраха първо пред паметника „Асеневци“, а след това участваха в шествие из центъра на града. Автомобилите предизвикаха интереса на много хора, които не пропуснаха да си направят снимки за спомен с емблематичните модели.

Участниците в сбирката споделиха, че поддръжката на автомобил БМВ седма серия, произведен от 1995 до 2001 г., е скъпо хоби и не е за всеки. Посочиха, че тези возила са популярни с това, че за първи път в автомобилостроенето въвеждат 3D навигация и електрическо активно окачване.

„Този модел е класика и е много желан от любителите на марката. След него седма серия претърпява доста промени във визията. Истината е, че става все по-трудно да се поддържат тези автомобили. Оригиналните части са доста скъпи и достигат до 2000 – 3000 лв. Често дори липсват на пазара, затова се прибягва към части втора употреба, но и те са трудно за откриване. Доста неща трябва да се рециклират, за да може да вършат работата, за която са предназначени. Много ремонти си ги правим сами, просто защото всеки фен обича сам да си майстори по колата, особено когато става дума за визията на автомобила“, сподели Иван Балабанов, член на клуб „Е-38 България“, организатор на събитието.

Той представи своето БМВ, произведено през 1998 г., което веднага се набива на очи и се отличава със специфичен вишнев цвят.

Обясни, че характерното при колата е 14 сантиметра по-голямата дължина на задните врати.

„При някои модели от този вид има масички и огледала за ползване от задни пасажери, много място за краката, втори телефон и второ радио, както и заден климатроник и лумбална подкрепа“, заяви Балабанов.

По думите му в момента BMW E38 се продава в ценови диапазон от 4000 до 35 000 лв. в зависимост от вида двигател и състоянието на колата.

В сбирката участие взе и една дама, собственик на култовата лимузина. Това е Наталия Петрова от Стара Загора.

„Тази кола ми беше мечта още преди да навърша 18 г. Първата ми Е-38-ца си взех 2016 г., а тази, с която съм днес във Велико Търново, я купих 2018 г. Влюбена съм в този модел. Всеки ме пита защо съм избрала типично мъжка кола. Истината е, че се запалих от филма „Транспортер“, защото точно такъв автомобил шофираше Джейсън Стейтъм“, сподели тя.

Разкри, че грижата за автомобила е изцяло поверена на съпруга й.

„Мъжът ми е собственик на автосервиз и той извършва поддръжката на колата. Признавам си, че не е доволен от предпочитанието ми, и се шегува, че ако сама трябваше да си поддържам колата, със сигурност нямаше да си купя този модел“, допълва Наталия.

Старозагорчанката обаче е категорична, че любимото й возило е страхотен партньор в приключенията. Преди да се роди дъщеря й, всяка седмица пътувала с колата си на море до Гърция и винаги се е чувствала спокойна зад волана.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button