Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Благодатният огън пристигна в България

Благодатният огън бе донесен у нас. Правителственият самолет кацна преди минути от Йерусалим. Българската църковна делегация бе водена от Старозагорския митрополит Киприан.

Духовниците присъстваха на богослужението в храма “Възкресение Христово” в Йерусалим, където над гроба на Иисус Христос всяка година от небето се спуска Благодатният огън, наричан още Свещен или Небесен.

На летището в София, по традиция на Велика събота, чакаха духовници от епархиите в страната, за да вземат частица от Благодатния огън и да го занесат на вечерното богослужение в храмовете за Великден.

Изпросихме мир и благодат за българския народ и православния свят, каза Митрополит Киприан след пристигането на делегацията в София. Той разказа, че тази година е имало по-засилени мерки за сигурност, спрямо минали години.
Митрополит Киприан изрази благодарност за осъществения полет и организацията в Израел на посланика ни там, както и на началника на отдел “Протокол” на Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия Емил Велинов

От летището Благодатният огън ще бъде пренесен в параклиса на Синодалната палата в София. Към 23:40 ч. фенерът с Благодатния огън ще бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата и с литийно шествие ще бъде пренесен в патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”, където се очаква празничното Пасхално богослужение да се води от Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button