Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПолитикаТОП новини
Популярно

Бизнесът иска от ГЕРБ-СДС редовно и стабилно правителство

За нас е изключително важно да знаем какво ще се случи след месец, след три, след година, защото ние издържаме определен период, но когато не работят институциите, когато дерибействат в непоносими мащаби, когато няма държава, тогава бизнесът умира. Работете упорито, за да има правителство. Покажете висше майсторство в политическите преговори и мъдрост и съставете силен кабинет за бъдещето на България. Това бе призивът към ГЕРБ-СДС, отправен от ръководството на „Захарни заводи“ – най-големият работодател в община Горна Оряховица и структуроопределящо предприятие за региона.

Повече от два часа продължиха разговорите на мениджмънта на компанията с водача на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново проф. Костадин Ангелов, символичния домакин и трети в листата Димитър Николов, както и Десислава Атанасова – водач на листата в Русе и неколкократен председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Поставили сме си няколко цели. Първата е да спрем обедняването на хората и да върнем инфлацията до нормалните стойности. Когато хората си вземат заплатите, трябва да могат да си купят повече продукти, отколкото сега, каза проф. Костадин Ангелов. Другата голяма цел е да се обърне политиката по отношение на младите хора и възможността им да започват работа непосредствено след тяхното завършване. „Разработваме национална програма, която да даде възможност на работодателите да наемат млади хора, като през първата година държавата ще плаща 60% от възнаграждението и осигуровките на работещия млад човек, за когото това се явява първа работа“ допълни водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

По думите на проф. Ангелов управлението на „промяната“ е счупило и пенсионната система – повече от половината от финансирането й е с дотиране от държавата – със средства от данъци. Това значи нужда от 12 или 13 милиарда допълнителни средства извън осигурителната система през следващите три години.

Неопитност, некадърност и политически инат на „промяната“ показва провалената през последните две години концесия на Летище Горна Оряховица. „Дойде един министър на транспорта, който щеше да прави летище в Русе, пуснаха полет София-Скопие, който летя три пъти с по трима пътници и на инат каза – няма да има концесия в Горна Оряховица. Това не знам какъв тип политика е, това е неразбиране на проблемите на цял един регион. Концесионерът нямаше да си занесе летището в Швейцария, той ще го направи за града, за областта и всички големи фирми, които имат нужда от транспортни услуги“, заяви Ангелов. Изваждането от Плана за възстановяване на проекта за големия транспортен възел – т.нар. интермодален терминал в Горна Оряховица, също е удар от „промяната“ срещу града, общината и региона на стойност 25 милиона лева, добави Димитър Николов.

„Най-важният въпрос за нас е ще има ли правителство и ще намерите ли в парламента партньори, за да спре хаоса в държавата“, попитаха присъстващите на срещата. Според проф. Костадин Ангелов и Десислава Атанасова най-безболезненият и работещ вариант ще бъде съставянето на експертно, програмно правителство, което да е подкрепено от голяма част от политическите партии. То трябва да има ясен хоризонт, разписана програма и цели, които да следва – инфлация, цени на хранителни продукти, цени на електроенергия, данъци, влизане в еврозоната, в Шенген, ДДС за бизнеса.

„Ако ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, ще направим правителство. Не виждам начин за кабинет без ГЕРБ-СДС и ние сме готови да поставим интереса на държавата над партийния си интерес, защото страната ни има нужда от правителство и работещ парламент. Бизнесът иска спокойствие, предвидимост и липса на намеса от държавата, която да го мачка, да му вдига данъците, която да си измисля някакви нови начини за събираемост, извън регламентираните. Но все пак нека не забравяме, че непоискана подкрепа няма как да дадем“, каза Десислава Атанасова.

Източник: www.veliko-tarnovo.net

Подобни публикации

Back to top button