Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

40 деца от Велико Търново се пренесоха в миналото на Български пощи

Ден на отворените врати имаше днес в Централната поща във Велико Търново, предаде кореспондент на “Фокус“. В проявата се включиха около 40 ученици от СУ “Вела Благоева“ в старата столица. Третокласниците се запознаха с работния процес и дългогодишната история на дружеството.

Учениците разгледаха музея, в който са налични над 200 експонати и е една от забележителностите в града. Пощенци им показаха стари телефони; мастилници (една от тях е отпреди 1940 г.); стари модели на везни за теглене на писма; пулт за телефонен номератор; сметачна машина, използвана след 1944 г.; юбилейни албуми със снимки на пощальони; снимки на сградите, в които се е помещавала пощата; сборници с наредби и други документи, които са на повече от век. Служителите на “Български пощи” разказаха на децата за професията си и им споделиха интересни случаи от ежедневната си работа.

Ръководителят на ОПС-Велико Търново, Анета Тангълова, подари марка на всяко дете с пожелание да станат бъдещи филателисти. Марката е валидирана през 2023 година по случай 75 годишнината на военно артилерийско образование в България.

Източник: www.focus-news.net

Подобни публикации

Back to top button