Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

Женското благотворително дружество „Св. Мина“ стопля сърцата на малки и големи

Празник с Дядо Коледа и греяно вино за родителите подготвят за 25 декември

Женското благотворително дружество „Св. Мина“ в Горна Оряховица и тази година ще стопли сърцата на малки и големи в празничния месец декември с различни благотворителни акции.

На 8 декември от 14.00 часа представители на сдружението ще събират хранителни продукти за социалната кухня пред „Макс марк“. Всеки желаещ ще може да остави закупената стока в количка, като по този начин ще подпомогне благородната акция. Тя ще продължи и на следващия ден от 9.00 часа сутринта.

По същото време ще започне и кръводарителска акция в двора на храма „Св. Трисветители“ в кв. „Пролет“. Там всеки желаещ ще може да дари кръв, като инициативата ще се проведе със съдействието на Центъра за трансфузионна хематология във Велико Търново. Организаторите призовават всеки желаещ да заяви предварително готовност да се включи, като се свърже с представители на дружеството „Св. Мина“.

На следващия ден от 10.30 часа, също в двора на храма, ще се проведе традиционното украсяване на коледната елха.

Дръвчето и тази година ще бъде дарено от горското стопанство. Поканени да участват са всички деца, които имат желание да закачат коледни гирлянди и играчки в навечерието на големия християнски празник.

На 17 декември от 10.00 часа ще се проведе традиционният рождествен базар, който тази година бъде по-голям и ще излезе от двора на храма, разполагайки се на паркинга до игрищата. Интересът вече е много голям, в него ще се включат местни ръкотворци, които ще имат възможността да представят красиво направени сувенири, сладка, мед, занаятчийски изделия от метал, дърво и дори сапун. Предвидени са казанлъшки понички, много настроение и специален фотокът.

На 25 декември ще се проведе и станалият традиционен коледен празник.

Началото е обявено за 10.30 часа, веднага след края на рождествената служба. Там за радост на най-малките ще дойдат Дядо Коледа и Снежанка. Ще има подаръци за всички и греяно вино за родителите.

„Най-важно е децата да се усмихват, да се забавляват заедно с родителите. Всички да се чувстват добре. Знаете, че малко или много ежедневието ни завърта. Искаме децата и възрастните да се почувстват по-различно, да има празнично настроение“, сподели за „Борба“ председателят на женското благотворително дружеството „Св. Мина“ Бранислава Йович – Мамучевска.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button