Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Зърнобаза и соларен парк в Стражица

Голяма зърнобаза и 70 декара соларен парк са най-новите инвестиции

На финалната права е изграждането на зърнобаза с вместимост 24 хиляди тона в индустриалната зона на Стражица. Собственикът – софийска фирма, иска да закупи от Общината и още един терен от 15 декара, на който ще прави предприятие за пречистване на семена. Очаква се строителството да започне до края на годината. Общо в двете бази ще бъдат осигурени работни места за 30 души, научи в. „Борба“ от кмета на Стражица Йордан Цонев.

Другата голяма инвестиция – на хлебозавода в града, е соларен парк от 70 декара, който също е пред завършване. Според кмета много вероятно е близките предприятия да се кооперират и да купуват по-евтината излишна електроенергия от соларната централа. „Има голям интерес от страна на фирмите към терените в индустриалната зона на Стражица. Хубавото е, че техните инвестиционни намерения са за чисти производства“, коментира той. За разрастването на зоната ще допринесе и ремонтът на околовръстния път, минаващ покрай нея, който вече започна.
Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button