Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Забавя се ремонтът на улиците в старата част за 9 млн. лева

Обществената поръчка за ремонт и рехабилитация на улиците „Теодосий Търновски“, „Опълченска“, „Димитър Найденов“, „Сливница“, „Климент Охридски“ и „Ксилифорска“ е прекратена и ще се обявява нова. Причината за спирането на процедурата е сигнал от участник, че информацията по заданието не е пълна. Става дума за два липсващи важни допълнителни чертежа, по които фирмата може да си направи точно ценовото предложение. „В момента чакаме срок за обжалване на решението за прекратяване на обществената поръчка и в началото на следващата седмица предстои ново оповестяване. Ние не сме загубили много време, само 10 дена“, коментира за в. „Борба“ Надя Петрова, директор на дирекция „Обществени поръчки“ в Общината.

Залогът са 7,8 млн. лева без ДДС, които Общината може да изгуби, тъй като проектът, по който ще се прави ремонтът, е трансграничен, финансирането е европейско, а крайният срок за изпълнението му е този декември.

Вече е избран изпълнителят на двата моста над река Янтра, за които Великотърновският общински съвет разреши тегленето на дългосрочен кредит от фонд ФЛАГ на 6,3 млн. лева. Това е ДЗЗД „Нивел Инфраструктура“ – София, скоро изтича законовият срок за обжалване, след което Общинската администрация започва изготвянето на договора.

На 22 март са отворени офертите за кръговото кръстовище на „Беляковско шосе“. Те са три и са на фирмите „Парсек Груп“, ЕООД, „Пътни строежи – ВТ“ АД и „Надежда ВИ Строй“ ЕООД. Предстои оценката на комисията по ценовите предложения.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button