Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Тъкачката Миглена Чаталова е сред финалистите на първия конкурс за майстори „Творец на годината“

Тъкачката от Самоводската чаршия Миглена Чаталова е сред финалистите на първото издание на конкурса „Творец на годината”, което се провежда тази година

Победителите ще бъдат отличени на официална церемония в София на 25 ноември.

„Оказах се финалист в конкурса ей така, между другото, и в последния ден кандидатствах. За първи път участвам в такова събитие и не съм предполагала, че така ще се вълнувам“, споделя чаровната тъкачка.

Идеята за конкурса и негов организатор е Николай Трайков, основател на Фейсбук групата „Хендмейд”, в която вече участват над 100 хиляди творци и почитатели на приложните изкуства и художествените занаяти от всички възрасти. А в създадената платформа Handmasters.bg са регистрирани повече от 5500 творци и над 6000 почитатели. Тя е напълно безплатна и е за публикации на полезни статии, уроци, обяви за предстоящи курсове и събития, запитвания. От тази платформа възниква и идеята за конкурса.

В него са се включили 157 творци от цяла България и те ще се състезават в различни категории.

Техните творения се оценяват от компетентно жури, като до финала стигнаха 24 от тях, събрали най-висока средноаритметична оценка за креативност, детайлност на изработката, цветово съчетание, от нищо нещо и екстравагантност. Творец на годината става този, чиято творба е получила най-висока оценка, и той ще получи награда в размер на 1000 лв. 24-те творби ще бъдат подредени в изложба. На церемонията по награждаването ще бъдат връчени авторски статуетки от дърворезба и диплом, ръчно изработени. Отличените във всяка категория, победителят от зрителския вот, защото и такъв ще бъде определен, и носителят на наградата за цялостен принос към Handmasters ще получат парична награда, всяка в размер на 500 лв.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button