Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КримиНовини
Популярно

Прокуратурата пое случая с младежа, паркирал кола до паметника „Майка България“, за да се снима

Под ръководството на Районна прокуратура-Велико Търново се води разследване по досъдебно производство за хулиганство.
На 20 май в РУ – Велико Търново е получен сигнал за това, че в началото на май в района на паметник „Майка България“ във Велико Търново, лек автомобил бил управляван и паркиран в непосредствена близост да монумента, като лица извън автомобила си правили снимки.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че мъж на 20 години, като водач на лек автомобил „Мерцедес С 500“, навлязъл с превозното средство в парковото пространство и го паркирал до самия паметник. Водачът и придружаващ го мъж излезли извън автомобила и започнали да правят снимки на фона на монумента.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.

По досъдебното производство се провеждат необходими за разкриване на обективната истина процесуално-следствени действия.
Предстои материалите на разследването да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор, с оглед преценка и евентуалното привличане на извършителя в процесуалното качество на обвиняем за извършено престъпление от НК.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button