Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Книгите на археолог, белетрист, драматург и библиотекар от Велико Търново получават подкрепа от Министерството на културата

След двете конкурсни сесии по програма „Помощ за книгата“ 2023 г. четирима автори от Велико Търново са с одобрени проекти от Министерството на културата и ще получат финансиране за издаване на книгите си.

Още на първата сесия високо бе оценена и ще получи подкрепа монографията на археолога от РИМ – Велико Търново, доц. д-р Павлина Владова със заглавие  „Novae. Сектор VIII А. Сгради extra muros”, издание на музея. Одобрен бе и сборникът на белетриста и литературен критик Владимир Шумелов „Широко отворени очи. Критически страници 2017 – 2022 г.”. Той е своеобразно продължение на предишните сборници с литературна критика и есеистика на автора, излезли от печат след 2004 г.: „Накърнимото“, „Цветните спомени на греха“, „Лисица в кокошарника“, „Pink Floyd. Елипси“ и „Ще чакам дъгата“. При оповестените резултати на 13 септември от втората сесия стана ясно, че и белетристичният сборник с разкази и новели на Владимир Шумелов „Топла човешка точка“ също ще получи финансова помощ.

Сред одобрените автори са още писателката и драматург Магдалена Борисова за театралния й проект със заглавие „Извънредни уроци”, както и д-р Малина Димитрова за „Критика и книгоиздаване. Сборник статии от литературната периодика (1878-1944)”. Тя работи в Университетска библиотека на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и е създател и ръководител на „Сдружение за изкуство и наука 21“.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button