Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Гласуват кметските заплати в община Лясковец

По предложение на кмета на Лясковец на предстоящата сесия на Общинския съвет на 25 април ще бъдат гласувани заплатите на общинския кмет, на кметовете на кметства и на председателя на Общински съвет, считано от 1 януари 2024 г.

За увеличението им с министерско постановление са предоставени 10 700 лв.

Най-високо трудово месечно възнаграждение в размер на 3462 лв. ще получава кметът на община Лясковец Васил Христов. Под него е кметът на Джулюница Мариан Атанасов със заплата от 2084 лв. Кметовете на селата Козаревец – Красимира Колева, и на Добри дял – Стоян Стоянов, ще се трудят срещу 1834 лв. По 1667 г. ще вземат кметовете на Драгижево и Мерданя, съответно Мариян Попов и Ваньо Ганев. Допълнително върху основните месечни заплати ще се начислява 1 процент за всяка година придобит труд стаж и професионален опит, през която са на същата длъжност.

Председателят на Общинския съвет в Лясковец Сергей Добрев ще получава 3116 лв. на месец, което е 90% от заплатата на кмета на общината.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button