Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Община П. Тръмбеш купува частни имоти от РПК и след оферта на УниКредит Булбанк

Новите придобивки са за близо 1 млн. лв. и ще се ползват за различни административни и младежки дейности

ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ МНОГО ГОДИНИ ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ПАЗАРУВА ЧАСТНИ имоти в центъра на града, за да разширява различни свои дейности.

Инвестициите вече са за над 1 милион лева. Съвсем наскоро бяха купени 302,08 кв. м заедно със съответните идеални части от общите части на сградата на ул. „Търговска“ N 1, ет. 4, собственост на РПК. Стойността на имота е 128 545 лева, представляваща пазарната му оценка. Предложението на общинското ръководство бе гласувано на сесията на ОбС в края на март.

През 2023 г. също от РП, бе закупен целият втори етаж от сградата от 774 кв. м за 320 298 лева. На това място се намира залата за танци на фолклорен състав „Йосиф Йовчев”, а една от идеите на Общинската администрация е да се създаде и младежки център. Новият етаж от РПК пък може да се ползва за други социални дейности на общината, която тепърва трябва да развива още четири нови социални услуги.

СЛЕД ЗАКРИВАНЕ НА ОФИСА НА УНИКРЕДИТ БУЛБАНК В ГРАДА до Общината е входирано предложение за закупуване на имота на банката в Полски Тръмбеш.

Освен тук въпросната кредитна институция закри свои подразделения и в други малки общини в региона. Така в Полски Тръмбеш останаха клонове само на ДСК и ЦКБ. Банката предлага на общината целия втори и целия трети етаж и сутерен. Имотите са 71% идеални части от общите части на сградата, в която остава ДСК. Двата етажа са по 314 кв. м, а сутеренът е 168 кв. м. Общата цена на имотите е 462 160 лв. След предложение до Общинския съвет терените стават собственост на общината.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button