Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразование
Популярно

Десет абитуриенти получиха подкрепа за баловете си в Павликени

Десет абитуриенти, които са в неравностойно положение, сираци и полусираци, получиха като дарение помощ за бала си от местната власт и представители на бизнеса в Павликени.

Инициативата се провежда от 2012 г. под егидата на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов и досега са подпомогнати общо 82 ученици.

Възпитаниците на двете павликенски средни училища ПГАТ „Цанко Церковски“ и СУ „Бачо Киро“ с предоставените средства ще могат да се подготвят по-добре за своите балове и да изживеят заедно с връстниците си радостта от важното събитие.

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов е осигурил лични средства за подкрепа на един абитуриент.

Заместник-кметовете инж. Албена Петрова и инж. Анастасия Вачева даряват също за един дванайсетокласник. За трима завършващи са събрали средства експертите в Общинска администрация. Групата общински съветници от БСП даряват средства за един. Целият Общински съвет също се включи в инициативата със събрани средства за един ученик. Двама абитуриенти получават подкрепа от сдружение „Бизнес общност Павликени“, което обединява местни предприемачи. Десетото дарение е от „Зеленко“ ООД и представителя на фирмата Александър Армов – бивш възпитаник на СУ „Бачо Киро“, който през 2022 г. беше един от абитуриентите, на които също е оказана финансова подкрепа.

Инж. Манолов покани абитуриентите и всички дарители на среща в Община Павликени.

За мечтите си за професионална реализация слез завършването споделиха учениците. Част от тях ще продължат с желаните специалности във висшето образование и възнамеряват след завършването си да се върнат в родния град.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button