Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураПрепоръчани

126 години от гибелта на Алеко Константинов

Община Свищов организира възпоменателно поклонение

На 11 май Община Свищов организира възпоменателен ден по повод 126 години от гибелта на българския писател и общественик Алеко Константинов.

Пред паметника на Щастливеца в родния му град Свищов представители на общинското ръководство, ученици и различни институции изразиха своята признателност пред българския писател и общественик.

На събитието присъстваха кметът на Община Свищов д-р Генчо Генчев и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, които поднесоха цветя и изразиха своята признателност към Алеко.

Росен Маринов подчерта, че неумиращ е нравственият облик на Алеко и дълбокото убеждение, че над всички идеали стои един единствен, върховен идеал – „Да не изменяме никога на себе си и на оная съвест, която носим у себе си!“. Той завърши словото си с думите „Този паметник ни напомня за него – да не забравяме мъдростта, с която живя и идеалите, които ни остави. Дълбок поклон пред живота и делото на Алеко Константинов!“.

Паметта на Алеко Константинов в деня на кончината му бе почетена и с поклонение на гроба му в Централни софийски гробища, където се събраха делегация от Община Свищов, представители на институции в столицата и граждани.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button