Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Започва реконструкцията на ключово кръстовище във Велико Търново с финансиране по ОП “Региони в растеж“

Започва реконструкцията на ключово кръстовище във Велико Търново с финансиране по ОП “Региони в растеж“. Днес беше направена първа копка, която даде началото на строителните дейности на кръстовището, което свързва булевард „България“ с улиците „Краков“, „Полтава“, „Беляковско шосе“ и „Освобождение“. Обектът е основен в проекта на общината за интегриран градски транспорт по Оперативна програма „Региони в растеж“ (2014-2020), а реализацията и промяната в организацията на движение ще доведат до трайно подобряване на преминаването и на насочването на потоците на трафика по различните направления, смятат авторите на разработката.

Заместник-кметът на Велико Търново Нейко Генчев припомни, че кръстовището е основно за няколко подхода – към големите квартали „Картала“ и „Колю Фичето“, към кв. „Акация“, към НВУ „Васил Левски“ и село Беляковец, както и към изхода за София. Той отбеляза, че изграждането на кръстовището е сред водещите приоритети на община Велико Търново, за чиято реализация е много важна финансовата подкрепа от Европейския съюз. Според него, въпреки всички трудности, кризи и дълговременната липса на решение от държавата относно индексацията на строителните договори, проектът ще бъде изпълнен в срок. Инвестицията на Община Велико Търново е за 1,140 млн. лева, а срокът за изпълнение е 120 дни.

До края на тази седмица ще бъде приета организацията на движение, а от следващата започва оформянето на пътните ленти. Кръстовището няма да бъде затваряно, а преминаващите следва да се съобразяват със знаците и стеснените участъци. След обособяването и оформянето на всички ленти цялото кръстовище и подходите ще бъдат преасфалтирани. Западно от ул.“Беляковско шосе“ ще бъде оформен нов затворен паркинг с 24 паркоместа.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button