Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ПрепоръчаниСпорт
Популярно

Весела Лечева и Даниел Панов откриха напълно обновената баскетболна зала на стадион „Ивайло“

В навечерието на празника на българския спорт- 17 май на стадион „Ивайло“ бе официално открита обновената баскетболна зала – дом на БК „Етър-49‘ и прилежащите й помещения, които се използват от клуба и неговите треньори и състезатели.
Церемонията уважиха министърът на младежта и спорта Весела Лечева и кметът на Велико Търново- инж. Даниел Панов, с чиято подкрепа бе реновирана изцяло залата. В деня на откриването залата бе домакин на баскетболен фестивал за момчета до 10 години, в който се включиха отбори от В. Търново, Г. Оряховица, Троян и Трявна. Фестивалът бе и част от кампанията „Добрият пример: #спортувам“, с която министерството на спорта, bTV Media Group и Българският спортен тотализатор отбелязват предстоящия на 17 май „Ден на българския спорт“.

Баскетболната зала вече разполага с настилка отговаряща на FIBA Level 1&2 сертификат. Проектът, изготвен от „Етър-49“ с помощта на Общината и ОП „Спортни имоти и прояви“ е финансиран от спортното министерство. Със средства на клуба са закупени нови табла и кошове, протектори, трибуни със 100 броя седящи места, като са инсталирани и високотехнологични камери с изкуствен интелект за нуждите на клуба, оформена и зала за теоретична подготовка. А преди няколко години по проект на Общината залата бе санирана, поставена бе нова дограма, сменени бяха осветлението и отоплението.

Залата е една от най-добрите за баскетбол в страната, увери президентът на „Етър-49“ Мартин Дурчев. След пълното й реновиране, смяната на подовата настилка той определи като „черешката на тортата“, за което благодари на спортното министерство и на Община В. Търново. Бившият национал връчи виолетови фланелки с логото на клуба и с техните имена на Весела Лечева и Даниел Панов.

„В навечерието на Деня на българския спорт 17 май трябва да покажем ползите от това всеки да се занимава със спорт. Ползите и предимствата от спорта са много, защото той дава възможност за реализация на всяко едно дете. Освен титли и медали дава и физическо и психическо здраве за нашите деца“, заяви министър Весела Лечева. Тя сподели, че програмата на ММС е скромна като средства за спортна инфраструктура, но подкрепя именно такива съоръжения, които дават възможност на децата да тренират ежедневно.

„Има какво да се желае, защото много са необходимите инвестиции. Затова всеки министър след мен трябва да сложи като приоритет възстановяването на инфраструктурата да бъде достъпна за всяко дете“, каза още почетната гражданка на В. Търново.

Кметът Даниел Панов подчерта, че Общината работи в отличен синхрон с Министерството на младежта и спорта, а още едно доказателство за това е предстоящото изграждане на зала за спортна стрелба в Спортно училище „Георги Живков“ – тя ще е готова до есента. Той поздрави родителите за подкрепата, която оказват на децата и пожела много успехи на „Етър-49“.

„Залата е в завършен вид и изцяло обновена, в момента стадион „Ивайло“ няма нито една зала, която да не е реновирана и възстановена“, коментира директорът на ОП „Спортни имоти“ Петко Павлов.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button