Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Новини
Популярно

Във ВВВУ “Георги Бенковски” започна първата международна курсантска седмица

Във Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) “Георги Бенковски” днес започна Първата международна курсантска седмица. Тя ще се състои в дните до 1 април.

Сред официалните гости на откриването бяха заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска, областният управител на Плевен Иван Петков, кметът на община Долна Митрополия Поля Цоновска.

“Това събитие е планирано още с откриването в края на януари на новия учебен корпус на Висшето военновъздушно училище в Плевен. Надявам се то да се превърне в традиция, защото това е една уникална реклама за военното образование в България”, каза пред журналисти заместник-министър Генчовска. Тя подчерта, че историята на българската военна авиация е изключително богата и тази международна среща е възможност да бъде представена на курсанти от други военни училища от чужбина. “Надявам се ВВВУ “Георги Бенковски” да се утвърди като център за международно обучение и много скоро да има по-дългосрочен обмен на курсанти по програмата “Еразъм”, каза още заместник-министърът.

Полк. Андриян Колев, заместник-началник на ВВВУ “Георги Бенковски”, подчерта, че три години след възстановяване на училището то е сключило споразумения със 17 университети, с които работят активно и обменят курсанти и студенти. “За трите години преминахме през институционална и програмна акредитации, възстановихме голяма част от сградите”, добави той. “Надявам се, че през тази седмица ще бъдат постигнати споразумения за развитие на нови научни проекти от нашите преподаватели и ще засилим обмена на курсанти и студенти. За година и половина училището успя да изпрати около 40 курсанти в други университети за период от два до четири месеца”, каза още полк. Колев.

В международната курсантска седмица участват 12 академии и университети с общо 34-ма чуждестранни участници (курсанти, студенти и придружаващи офицери) и седмина български курсанти. Освен от училището домакин, във форума са включени представители на военни училища в Гърция, Полша, Румъния, Португалия, Чехия, Испания и САЩ.

През седмицата ще има презентации, представяне на академиите, посещения на музеи, забележителности в Плевен и Велико Търново, както и представяне на летателното обучение във ВВВУ “Георги Бенковски”.

Международната курсантска седмица се организира с цел обогатяване знанията на участващите курсанти и офицери за сигурността и отбраната, както и за подобряване на сътрудничество между държавите участници.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button