Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбразованиеОбщество
Популярно

Шахматен талант от СУ “Емилиян Станев“ със сребро от Световнотото училищно първенство

Отборът на СУ “Емилиян Станев“ взе участие в Световното отборно училищно първенство по шахмат до 12 години. То се проведе при отлични условия в Актау, Казахстан от 4 до 7 август. Честта на България и на своето училище защитаваха Данаил Попзафиров от 7Д клас, Михаил Панайотов, Велислав Величков (и двамата от 6 В клас), Сиана Георгиева (7А) и Мария Инджова (5А).

В изиграните 8 кръга срещу съперници от цял свят особено се отличи лидерът на отбора – Данаил Попзафиров. С резултат от седем победи той зае изключително престижното второ място на първа дъска! До последния кръг шанс за индивидуален медал имаше и Михаил Панайотов. За отборното представяне с много старание и според възможностите си допринесоха и останалите ученици.

“Искам да изкажа специални благодарности на директора на СУ „Емилиян Станев“ – госпожа Кина Котларска, с чиято всеотдайност и професионализъм това участие стана възможно! Убеден съм, че успехите в различни сфери на учениците от това училище се дължат, безспорно, на техния труд и талант, но и на перманентната грижа, която се полага от училищното ръководство за израстването им”, коментира председателят на ШК “Етър” Николай Йорданов.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button