Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Седем мъже и една дама влизат в битка за кметския пост във Велико Търново

Ясни са основните претенденти за кметския пост във Велико Търново.

Малко повече от седмица остава до началото на предизборната кампания, а към този момент в битката за изборите се включват седем мъже и само една дама.

От ГЕРБ официално издигат досегашния кмет Даниел Панов, който ще се бори за рекорден четвърти мандат. През 2011 г. той встъпи в длъжност след тежък балотаж с покойния вече адвокат Николай Илчев, издигнат от БСП. Разликата между тях беше малко над 1000 гласа. През 2015 г. и 2019 г. обаче Панов спечели от първия тур, оставяйки своите опоненти далеч след себе си.

ПОЛИТИЧЕСКИТЕ АНАЛИЗАТОРИ ОБАЧЕ СА КАТЕГОРИЧНИ, ЧЕ ТОЗИ ПЪТ БАЛОТАЖ ЩЕ ИМА. Три са партиите, които дават заявка да премерят сили с настоящия кмет на втори тур. Това са „Възраждане“ „ПП/ДБ“ и „БСП за България“.

От партията на Костадин Костадинов залагат на главния редактор на „Борба“ Стилян Найденов. Те бяха и първите, които обявиха официално кандидатурата си за кмет на болярския град. След дълги обсъждания, социологически проучвания и вътрешни допитвания за кандидат-кмет на ПП/ДБ беше определен настоящият депутат арх. Йордан Терзийски. Другият вариант за коалицията беше доскорошният директор на областната болница д-р Красимир Попов, който обаче ще остане само в листата с общински съветници, научи „Борба“.

До последно голяма загадка бе кандидатът на „БСП за България“ в настоящите избори. Социалистите направиха изненадващ ход и издигнаха адвокат Ирена Стасинопулу, която към този момент е единствената дама – претендент за градоначалническия пост. От „Има такъв народ“ залагат на доскорошния си народен представител от Велико Търново Момчил Иванов. Предстои кандидатурата му да бъде официално обявена. Това вече направиха от „Български възход“, залагайки на адвокат Венцислав Фоти. Преди това друг адвокат даде заявка за участие в изборите, а именно Мирослав Евтимов от „КОД“. Добре познат е кандидатът за кмет на ВМРО. От партията на Красимир Каракачанов залагат на доц. Милен Михов.

Изненадващо, соченият до този момент за сигурен кандидат за кмет великотърновски бизнесмен Димитър Манолов е регистрирал за участие само листа с кандидати за общински съветници през партията на Светльо Витков „Глас народен“.

На 18 септември приключи регистрацията на коалициите и партиите за участие на изборите в общината. Голяма част от политическите сили ще участват само с листи, а повечето от тях нямат и кандидати за населените места.

Основно четири партии ще издигат кандидати за Килифарево, Дебелец и селата от общината. Това личи от регистрацията на ГЕРБ, „Възраждане“ „ПП/ДБ“ и „БСП за България“. Именно тези политически сили ще влязат в сблъсък за населените места, а от ДПС са се регистрирали за участие само във Водолей и Шереметя.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button