Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Пътни полицаи дариха топли ръкавици, шалове и шапки на обитателите на Дома за стари хора във Велико Търново

Средствата са събрани на организиран благотворителен базар

Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Велико Търново организираха благотворителен базар и със събраните средства зарадваха обитателите на Дома за стари хора.
В събота те им подариха фолклорен концерт, топли ръкавици, шалове и шапки.

Идеята хрумнала на системния администратор Мария Костадинова още в началото на месец декември миналата година. Тя решила да организира благотворителен базар, а събраните средства да дари на Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново. Сама изработила коледни играчки и ги предложила на колегите си в сектора. Първоначално решила да не дава много гласност на всичко това, защото целта била не да търси известност, а просто да бъде полезна.

Колегите й откликнали на мига. За кратко време те изкупили изработените от нея играчки и продължили да дават пари, дори след, като базарът приключил. Отзивчивостта им провокирала Мария да разкаже за инициативата „Все лоши неща се говорят за полицаите, исках да се види, че те са добри хора, отзивчиви и състрадателни“, разказва тя.

Свързала се с директорката на дома. Обяснила каква е идеята и колко средства са събрали. Заедно взели решение да зарадват старите хора с концерт и скромни подаръчета. Танцьорите от Клуб по български народни танци „Белонога“ откликнали на молбата и безвъзмездно се включили в инициативата.

„Така 13 януари се превърна в малък празник за старите хора в дома. Заедно се забавляваха, пяха, танцуваха, някои си и поплакаха, всички получиха скромни подаръчета и почерпка и си пожелаха скоро пак да се видят. Защото Мария Костадинова е категорична, че ще продължи благотворителната инициатива и занапред“, информираха униформените, участвали в благородната инициатива.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button