Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовини

Нови спортна и детска площадка оживиха междублоково пространство в Павликени

Новоизградени спортна площадка и детски кът облагородиха и оживиха междублоковото пространство в кв.65 в град Павликени. Те бяха създадени по проект „Рехабилитация на съществуваща обществена зона за отдих със спортни детски площадки във вътрешно квартално парково пространство в кв.65, гр. Павликени”, финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. чрез Подкрепа за местно развитие по LEADER, по процедура на Местна инициативна група „Павликени – Полски Тръмбеш“, мярка МИГ 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”.
Лентата на новия обект прерязаха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, областният управител инж. Георги Гугучков, директорът на Областна дирекция Държавен фонд „Земеделие” Цветан Иванов и изпълнителният директор на МИГ „Павликени – Полски Тръмбеш“ Юлиян Вълчев.
„Новозавършеният обект се нарежда сред десетките успешни проекти, изпълнени през последните 11 години. Само преди три месеца тук си пожелахме бърза и качествена работа. Целите са изпълнени и от това занемарено междублоково пространство се роди един оазис – оазис на детския радостен смях, на спортните емоции и място за приятна раздумка между съседи“, каза в словото си инж. Емануил Манолов. Той благодари на всички експерти и институции, които имат принос за изпълнението на този проект.
Средствата за реализиране на проекта възлизат общо на 195 275 лв. с ДДС, като съфинансирането от бюджета на Община Павликени е в размер на 97 053 лв.
С реализираните проектни дейности е изградено съвременно и безопасно мултифункционално игрище с изкуствена тревна настилка за волейбол и футбол на малки вратички и е разширена съществуващата детска площадка.
Игрището е обезопасено с висока ограда, изградена от метални стълбове и прозирна мрежа. На детската площадка са монтирани нови детски съоръжения. Изградени са нови алеи в обхвата на обекта и са осигурени осветление и пейки за отдих.
С реализацията на дейностите по проекта междублоковото пространство е облагородено; подобрени са качеството и условията на живот на населението в Павликени чрез изградената спортна инфраструктура; увеличени са местата, където може да се спортува и хората да прекарват пълноценно свободното си време. Осигурена е още една възможност на жителите и гостите на Павликени за спорт, пълноценен отдих и развлечения на открито.
Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „Геоплан Кънстракшън“ ЕООД – Бургас с управител Кристиян Дешков. Строителен надзор на обекта осъществи фирма „Минерва – КЛ” ЕООД – Велико Търново с управител Анелия Чакърова. Авторски надзор осъществи фирма „Проект Плюс” ООД – Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев.
Протойерей Димитър да отслужи водосвет за здраве.
Празничният ден за квартала продължи с изпълнения на децата от Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“ – Павликени.
Новата спортна площадка беше открита с демонстрационна игра на волейбол между възпитаниците на Спортен клуб по волейбол „Павликени“ с треньор Гошо Илиев. Младите спортисти първи тестваха новите съоръжения и изразиха одобрението си за качествата на новата площадка.

Източник: www.dnesbg.com

Подобни публикации

Back to top button