Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниОбразование
Популярно

Научен проект на ученик от ПМГ спечели конкурс на МОН

Научен проект на ученик от Природоматематическата гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново се нареди сред най-добрите три от тазгодишното издание на конкурса „Млади таланти“ на Министерството на образованието и науката

Проектът носи името „Откриване на синтетични изображения посредством надзиравано контрастно обучение“ и е дело на Делян Бойчев от 12-и клас.

Той се пребори с конкуренцията при рекорден брой участници от цялата страна. Тази година в надпреварата се включиха 55 ученици, които разработиха 42 научни проекта.

С успеха си Делян Бойчев получи правото да представлява България на Европейския конкурс за млади учени, който ще се проведе през септември.

Министерството организира и провежда конкурса „Млади таланти“ от над 25 години.

Основната цел е да се стимулират младите хора с интерес към науката да развиват и изявяват своите знания и умения. В конкурса участват научни проекти от областите биология, химия, информатика, инженерни науки, математика, материалознание, медицина, физика, социални и хуманитарни науки и екология. Той е част и от съпътстващите инициативи на рамковите програми за научни изследвания и иновации на Европейския съюз.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button