Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

435 000 лв. струват новите стълбове за осветление на бул. „България“

С LED лампите се постига 150% повече мощност и намаляване на разходите за електроенергия почти наполовина

435 000 ЛВ. СТРУВАТ НОВИТЕ СТЪЛБОВЕ ЗА УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ НА БУЛ. „БЪЛГАРИЯ“, СОЧИ СПРАВКА ОТ КМЕТА ДАНИЕЛ ПАНОВ.

Инвестицията е заложена в инвестиционната програма на Общината, а поставянето им разбуни духовете във Велико Търново.

Специалисти са на мнение, че старите стълбове, които се ползваха и за контактната мрежа на тролейбусите, са доста по-ефективни за улично осветление и е можело да бъдат освежени само с боя. По думите им настоящите приличат повече на такива за парково осветление.

Не такава обаче е позицията на кмета и Общинската администрация. Според тях поставянето на новите стълбове е част от инвестиция за съвременно и енергоспестяващо осветление.

„В участъка от Съдебната палата по дължината на целия бул. „България“ и в зоната на новоизграждащото се кръгово кръстовище с ул. „Беляковско шосе“ се подменят общо 122 стари и амортизирани стълба. Новите са с дизайн, позволяващ поставянето на две осветителни тела – едно към уличното платно и едно към тротоара. С поставянето 122 нови стълба двойно се увеличава броят на осветителните тела“, се посочва в справка на Общината.

ОТТАМ СТАВА ЯСНО СЪЩО, ЧЕ С НОВИТЕ LED ЛАМПИ СЕ ПОСТИГА 150% ПОВЕЧЕ МОЩНОСТ И НАМАЛЯВАНЕ С 40% РАЗХОДИТЕ ЗА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ.

Нови осветителни тела обаче можеше да бъдат поставени и върху старите стълбове, които се извисяваха над дърветата, категорични са великотърновци, докато новите съоръжения се губят в короните на тротоарното озеленяване.

Така или иначе старите стълбове са депонирани и предстои обявяването им за публична продан по законоустановения ред.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button