Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КримиНовини
Популярно

Жена на 81 години от Свищов е дала 29 хиляди долара на мним адвокат и мним служител на българското посолство в САЩ

Жена на 81 години от Свищов е дала 29 хиляди долара на мним адвокат и мним служител на българското посолство в САЩ.

Телефонна измама по схемата „пари за адвокат на близък, допуснал пътен инцидент със загинало лице“, разследват служители на полицейското управление в Свищов, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново. Снощи (28 септември) около 21:30 ч. съдействие в управлението е потърсила 81-годишна жена. Тя обяснила, че същата вечер на домашния ѝ телефон неколкократно се обаждали двама непознати, представили се съответно за служител на българското посолство в САЩ и адвокат.

Те я “информирали”, че синът ѝ е блъснал жена на пешеходна пътека в САЩ и е причинил смъртта й. За да му „помогнат“ ѝ поискали 50 000 долара. Жената събрала около 29 000 долара и в предварително уречен час ги предала на непознат мъж, определил ѝ среща пред заведение в крайдунавския град.

Впоследствие установила, че е станала жертва на телефонни измамници и сигнализирала в полицията. По случая е започнато досъдебно производство.

Това е пореден случай, при който възрастни хора стават жертва на телефонни измами по схемата „пари за адвокат на близък, допуснал пътен инцидент със загинало лице“, припомнят от полицията.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button