Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЕкологияНовиниТОП новини
Популярно

Започва подписването на договорите с одобрените кандидати за смяна на старите печки с нови отоплителни уреди във Велико Търново

Започва подписването на договорите с одобрените кандидати за смяна на старите печки във Велико Търново. От пресцентъра на общината съобщиха, че всеки от кандидатите, одобрени по проекта за смяна на старите печки на дърва и въглища с климатици, уреди на газ или пелети могат да подпишат своите договори в Центъра за информация и обслужване на партера на общината от 5-и до 9-и юни между 10:00 и 14:00 ч.

Новите климатици са осигурени по проекта „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“, чиято основна фаза се реализира от Община Велико Търново по програма “LIFE” на Европейската комисия. Общо 127 са одобрените заявки за подмяна на стара печка на дърва и въглища с климатик, а 14 – за нови отоплителни уреди на газ и пелети.

По Програма „Околна среда“ Община Велико Търново ще обяви нова процедура за смяна на старите замърсяващи печки с нови уреди за отопление от различен тип, включително и климатици. Тя ще обхване големите квартали – „Бузлуджа“, „Зона Б“, „Колю Фичето“, „Чолаковци“, както всички останали райони извън обхвата на проекта по програма LIFE. По новата процедура се очаква да бъдат привлечени най-малко 5000 домакинства, включително и от населени места извън общинския център.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button