Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

За 24 милиона и 720 дни ще ремонтират двата тунела под В. Търново

До 8 януари се приемат оферти в обществената поръчка за общо 36 милиона, която включва и тунел в Кюстендилско

До 8 януари 2024 г. се приемат оферти в обществената поръчка за проектиране и основен ремонт на тунел „Дупница“ на път I-1 Дупница – Благоевград и на тунелите „Велчова завера“ и „Боруна“ на път I-5 Русе – Велико Търново, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 36 милиона лева.

Проектът за тунелните съоръжения включва саниране на укрепителнитите стени в предпорталното пространство и подобряването на отводняването с отвеждане на повърхностните води.

Тунелите ще бъдат с нова асфалтова настилка, пътна маркировка и пътни знаци. Техническият проект предвижда подмяна на системата за електрозахранване с високоефективно LED осветление за аварийните, евакуационните и предпорталните лампи и автоматична система за управление на осветеността.

Неотдавна Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) обяви за обществено обсъждане предложени промени в Закона за устройството на територията.

С тях се цели да се въведе ясно регламентиран ред публичните държавни и общинските инфраструктурни обекти като тунели, мостове, надлези, подлези, пасарелки, паркинги и други, които нямат пълния обем строителна документация, да бъдат завършени и въведени в експлоатация и да се облегчат процедурите по озаконяването им.

Обществената поръчка за трите тунела е обособена в две позиции.

Първата позиция включва изготвяне на технически проект и основен ремонт на тунела при Дупница на 328-ми км на път I-1 Дупница – Благоевград в област Кюстендил. Тръбата на съоръжението в посока Кулата е изградена през 1979 г., а в посока София – през 2008 г. Индикативната стойност на обществената поръчка е 12 милиона лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 540 дни, от които 120 дни за проектиране и 420 дни за ремонтните дейности.

Втората позиция включва изработването на технически проект и основен ремонт на две тунелни съоръжения

при 103-ти км на път I-5 Русе – Велико Търново в района на град Велико Търново – „Велчова завера“ и „Боруна“.

Ще бъдат основно ремонтирани и четири мостови съоръжения над река Янтра. Индикативната стойност на поръчката е 24 милиона лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 720 дни. За проектантските дейности са предвидени 120 дни, за строително-монтажните дейности – 600 дни.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button