Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Включват великотърновските паметници на културата в първия по рода си сайт в България

Паметниците на културата във Велико Търново и общината ще бъдат включени в електронен регистър, за да има масов достъп до тях от всеки желаещ да се запознае с подробна информация за съответния обект.

Дейността е заложена в Плана за изпълнение на Стратегията за развитие на културата в общината.

На работно съвещание в администрацията обаче се е обсъдило и прерастването на електронния регистър в сайт, който вероятно ще бъде и първият подобен в цялата страна.

„Имахме работно съвещание по този въпрос, този регистър ще прерасне в един сайт, ще бъде модул от този сайт. Първата стъпка е да се направи този регистър. Смятам, че ще сме първите в страната с такъв сайт“, обясни зам.-кметът Нейко Генчев.

Със създаването на регистъра, а впоследствие и сайта, хората ще могат да получат информация за малко известни паметници на културата, които до този момент не са ставали публично достояние по една или друга причина. Желаещите ще имат достъп до техния статут, състояние и предназначение.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button