Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовини
Популярно

Велико Търново ще участва в туристическите борси в Букурещ и Солун, пропускаме Лондон

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ ще участва и представя културно-историческото наследство на Велико Търново и възможностите за туризъм на международните борси в Букурещ и Солун, научи „Борба“

И двете са в началото на ноември.

Изложението в румънската столица е от 9 до 12 следващия месец и е най-голямото в северната ни съседка, предназначено за масова публика и професионалисти в областта на туризма. През миналата година там взеха участие 237 компании от 19 страни. Българският информационен щанд е от 150 кв. м. Почти по същото време – от 10 до 12 ноември, е международната туристическа борса PHILOXENIA в Солун. Изложението се провежда от 1985 г. и се радва на голям интерес. През 2022 г. изложителите са били 359, а посетителите – над 15 000. Явно заявките от българска страна на тази борса са по-малко, защото щандът на България е само 100 кв. метра.

И тъй като не можем да участваме навсякъде по едно и също време, пропускаме тази година най-голямото изложение – това в Лондон, което е от 6 до 8 ноември.

Там обаче ще са общините София, Варна, Пловдив, дори Самоков. „Миналата година участвахме на борсата в Лондон, но нашите приоритети са регионалните борси, затова и предпочетохме да участваме в тях“, коментираха от общинското дружество.

От години румънските туристи във Велико Търново са най-многобройните сред чужденците и това е видно, без да се позоваваме на статистика.

Достатъчно е човек да се разходи през почивните дни по главната улица и на Царевец. На Балканите ние сме добре позната туристическа дестинация и е логично усилията да са насочени към увеличаване на пазара в тези страни и привличане на още повече туристи. Но ако искаме да се мерим с големите и да защитаваме претенциите си на историческа и духовна столица, би трябвало да действаме по-мащабно, за да ни знаят навсякъде по света.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button