Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Велико Търново ще посрещне Великден пред Патриаршията на Царевец

Велико Търново ще посрещне Великден пред Патриаршията на Царевец. Със звън на всички камбани ще бъде изнесен благодатният огън. На върха на историческата крепост във Велико Търново ще бъде и Пасхалното богослужение – така, както е било по времето на Второто българско царство, съобщиха от общината.

Портите на Царевец ще бъдат отворени в 22:30 ч. на 15 април (събота). След настъпването на Възкресение и изнасянето на Благодатния огън ще започне и традиционното шествие с факли – от крепостта до катедралния храм „Рождество на Пресвета Богородица“, където в 1:00 ч. във великденската нощ ще бъде отслужена Възкресната Света литургия.

Службата за Второ възкресение започва в 11:00 ч. навръх Великден – в църквата „Възкресение Христово“ до пътен възел „Качица“. Във великденската нощ както пред крепостта „Царевец“, така и пред църквата “Възкресение Христово” ще бъдат раздавани  парче козунак и осветени яйца, осигурени от спонсори. Яйца и козунаци ще бъдат дарени по традиция и на няколко социални услуги за възрастни и за деца.

Община Велико Търново подготвя и специална празничната програма на Великден – 16 април. Предвидени са анимации в парк „Марно поле“ от 11:00 часа, Великденски концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ в 12: 00 ч . пред сградата на общината. От 19:00 часа на същата открита сцена ще започне празничен концерт на DEEP ZONE Project – ремикс на златните български хитове със съвременно звучене и парти на открито с DJ Диан Соло. Аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов-звук и светлина“ ще е с начален час 21:00 ч. пред крепостта „Царевец“.

Организатори на празничната програма са Община Велико Търново, Регионалният исторически музей и Великотърновската Света митрополия.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button